نکاتی برای حفظ تمرکز زبانآموزان در کلاسهای آنلاین
آیا به عنوان یک معلم میخواهید در کلاسهای آنلاین ارتباطی موثر با زبانآموزانتان داشته باشید؟ آیا میخواهید زبانآموزانتان در طول کلاسهای آنلاین تمرکز خود را حفظ کنند؟ ممکن است در زمان برگزاری کلاسها به صورت آنلاین، جهت حفظ تمرکز و برقراری ارتباط موثر و بالا بردن بازدهی با موانعی روبهرو شویم. در ادامه نکاتی برای کمک به تمرکز زبانآموزان ارائه میشود
آیا به عنوان یک معلم میخواهید در کلاسهای آنلاین ارتباطی موثر با زبانآموزانتان داشته باشید؟ آیا میخواهید زبانآموزانتان در طول کلاسهای آنلاین تمرکز خود را حفظ کنند؟ ممکن است در زمان برگزاری کلاسها به صورت آنلاین، جهت حفظ تمرکز و برقراری ارتباط موثر و بالا بردن بازدهی با موانعی روبهرو شویم. در ادامه نکاتی برای کمک به تمرکز زبانآموزان ارائه میشود:
ارتباط چشمیتان را با نگاه کردن به لنز دوربین حفظ کنید
به جای صفحهی نمایش، مستقیما به لنز دوربین نگاه کنید. این کار به زبانآموزان این احساس را منتقل میکند که مستقیما به چشم آنها نگاه میکنید.
به ویژه اگر از دوربین خارجی متصل به کامپیوتر استفاده میکنید و دوربین با فاصله از صفحهی نمایش قرار دارد، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا میکند.
اگر از وبکم ثابت لپتاپ استفاده میکنید، دوربین درست بالای صفحهی نمایش قرار دارد، پس اگر به جای لنز به صفحهی نمایش نگاه کنید، کمتر جلب توجه خواهد کرد.
تصویر خود را در صفحهی نمایش تان بررسی کنید
دوربینتان را امتحان کنید تا مطمئن شوید که تصویر کاملی از چهرهتان را نمایش میدهد و زاویهی آن مناسب است (زیادی بالا یا زیادی پایین نیست.) سعی کنید رو به پنجره یا منبع نور بنشینید، نه پشت به آن.
تنها چهرهی خود را در کادر دوربین قرار ندهید
در مواقع مناسب، از روی صندلی بلند شوید یا به دوربین نزدیکتر شوید. برای نمونه، هنگام تدریس تلفظ واژهها، میتوانید دهانتان را به دوربین نزدیک کنید.
از زبان بدن و حالات چهرهتان استفاده کنید
در زمان تدریس آنلاین، زبان بدن و حالات چهرهی اغراقشدهای به کار ببرید، در غیر این صورت حالت چهره و حرکات سر و دستانتان در صفحههای نمایش کوچک دیده نمیشود.
میتوانید در تماس تصویری با همکارانتان این موارد را امتحان کنید تا نتیجه را بررسی کنید. یا میتوانید یک کلاس امتحانی اجرا کنید و تصویر خودتان را ضبط کنید. سپس ویدئو را تماشا کنید تا ببینید حالت چهرهتان چطور به نظر میرسد.
لبخند زدن به زبانآموزانتان نشان میدهد که از بودن با آنها خوشحالید. با این حال طبیعی باشید، چرا که لبخندی اجباری یا دائمی ممکن است احساس بدی را به آنها انتقال دهد.
همچنان میتوانید از زبان بدنتان کمک بگیرید. برای نمونه، هنگام گوش دادن به زبانآموزانتان، ارتباط چشمیتان را حفظ کنید تا نشان دهید که به صحبتهایشان علاقهمندید. برای این که تشویقشان کنید به صحبت کردن ادامه دهند، میتوانید با دست به آنها اشاره کنید. برای نشان دادن رضایت و خوشحالیتان میتوانید دستهایتان را در هوا تکان دهید و روی صندلی بچرخید.
به حالت بدنتان دقت کنید. قوز نکنید و در صندلی فرو نروید. بهتر است از یک صندلی اداری دستهدار راحت و قابل تنظیم استفاده کنید.
از صدا و لحنهای مختلف استفاده کنید
اگر زبانآموزانتان احساس کنند که لحن شما رئیسمآبانه یا یکنواخت است یا صدایتان زیادی بلند است، ممکن است واکنش منفی نشان دهند. از طرفی، اگر صدایتان زنده و شاداب باشد، زبانآموزان به صحبتهایتان علاقهمند خواهند شد.
بسته به کاری که انجام میدهید، حجم صدایتان را تغییر دهید. اگر صدایتان بالا و پایین شود، زبانآموزان به صحبتهایتان توجه بیشتری نشان خواهند داد. وقتی بلند صحبت میکنید، گوشهایشان را تیز خواهند کرد و وقتی آهسته صحبت میکنید، سعی میکنند با دقت بیشتری گوش کنند.
لحن و گام صدایتان را تغییر دهید تا حالات یا احساسات مختلف را منتقل کنید. برای هوشیار کردن زبانآموزان خسته انرژی بیشتری در صدایتان بگنجانید و برای آرام کردن بچههای هیجانزده آهسته صحبت کنید.
به سرعت صحبت کردنتان توجه کنید. همچنین به زمان و مدت مکثهایتان. سرعت صحبت کردنتان باید متناسب با سطح زبانآموزانتان باشد. با زبانآموزان مبتدی آهستهتر و با زبانآموزان پیشرفتهتر با سرعتی طبیعی صحبت کنید.
عوامل حواسپرتی را به حداقل برسانید
بررسی کنید که فضای پشت سرتان زیادی شلوغ نباشد. در غیر این صورت، مثلا ممکن است زبانآموزان به جای اینکه به درس توجه کنند، سعی کنند عنوان کتابهای روی قفسههای پشت سرتان را بخوانند. در صورت امکان پشت به یک دیوار خالی بنشینید.
خودتان را از صفحهی نمایش حذف کنید
میتوانید برای تدریس واژگان و سایر بخشهای زبان، از اشیا واقعی استفاده کنید.
اگر دوربین خارجی دارید که میتوانید به راحتی حرکتش دهید، میتوانید این کار را راحتتر انجام دهید. اگر دوربینتان ثابت است، اشیا را به لنز دور و نزدیک کنید.
همچنین میتوانید از کادر دوربین خارج شوید و یک تخته سفید قابل حمل کوچک را رو به دوربین بگیرید. در مورد زبانآموزان کمسنوسالتر میتوانید از چند عروسک استفاده کنید.
با فناوری آشنا شوید
از پلتفرمهایی که با آنها آشنایی ندارید استفاده نکنید. پیش از شروع کلاس چگونگی تغییر تنظیمات پلتفرم مورد استفاده را یاد بگیرید.
وبسایتها و لینکهای مربوط به سایر منابع دیجیتال را پیش از شروع کلاس باز کنید. میتوانید چندین پنجره باز کنید و در زمان کلاس، بین آنها رفتوآمد کنید.
اگر در زمان کلاس نیاز به انجام کاری دارید، فعالیتی دونفره یا گروهی تعیین کنید تا زبانآموزان را مشغول نگاه دارد.
برای حل مسائل آماده باشید
اگر مشکل فنی دارید، داشتن دانش اولیهی حل آن و همچنین داشتن برنامهی جایگزین بسیار اهمیت دارد.
برای مثال، اگر زبانآموزی صدای شما را نمیشنود، از او بخواهید تنظیمات میکروفنش را بررسی کند یا نرمافزار را مجددا راهاندازی کند. همیشه یک پلتفرم جایگزین داشته باشید تا در صورت بروز مشکل از آن استفاده کنید.
پیش از شروع کلاس به راههای حل مشکل فکر کنید تا در صورت بروز، آرام و مصمم به نظر برسید.
نوشتهی گراهام استنلی
لینک منبع: https://www.britishcouncil.org/voices-magazine/remote-teaching-how-keep-learners-attentio
زهره قابل قبول بود
فرهاد از درج مقاله تشکر میکنم
محسن مطالب خوب و مفید بود
پدرام عالی بود
پریا سپاس
مهسا ممنون . ای کاش بعضی از مدرسان واقعا بچه ها رو بیشتر درک می کردند و در آموزش آنلاین با صبر و حوصله بیشتری درس می دادند.
مدیر سامانه با سلام ممنون از ثبت دیدگاه و انتقاد سازنده شما
نازنین فاطمه ممنون از مطالب مفیدتون . لطفا درخصوص فن بیان نیز مطلب بزارین
مدیر سامانه سپاس از ثبت دیدگاه شما
ماهور عاااااااااالی
احسان کثیری مفید و بسیار آموزنده
توکلیان این موارد در دوره های تربیت مدرس کیش عنوان میشه؟
مدیر سامانه بله قطعا
خاطره از بذل توجه تون سپاسگذارم
مسعود عااالی
شایسته شهاب بسیار آموزنده بود
خجسته با سلام آیا در ارتباط با بهبود و افزایش تعامل زبان آموز با استاد مقاله ای هست ؟
مدیر سامانه با سلام ممنون از ثبت دیدگاه تون حتما رسیدگی خواهد شد.
Freddy mercury تیچر ترم اول کلاس انلاین ترم پاییز هم تیچر ما شدن و کارشون خیلی بهتر شده
نصیری بسیار عالی و آموزنده بود
حمید کوهزاد بسیار عالی بود-ممنون از مطالب مفید
نیلوفر ممنون از مطالب عالی و مفیدتون موفق و سلامت باشین
مریم عااااالی
محمد ممنون مطالب خوبی بود، لطفا درخصوص افزایش اعتماد به نفس در کودکان و نوجوانان نیز مطلب بگذارید
سبزعلی عااااالی بود
فاطمه مطالب کاربردی بود
مریم بسیار عالی سپاسگزارم
مجید روش های تربیتی کودکان و نوجوانان نیز مدنظر قرار گیرد خوب است.
مدیر سامانه با سپاس از ثبت دیدگاه شما
آسو اگر مقاله با موضوع کودکان بیش فعال دارید هم بگذارید
مدیر سامانه با سپاس از ثبت دیدگاه شما